Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Lemminkäiselle M4-pääväylän perusparannusurakka Venäjällä

(Compiler News - 31.12 2012) Lemminkäinen on saanut valtakunnallisen M4-tien perusparannusurakan Venäjällä. Lemminkäinen tekee työn aliurakkana Motorest-ryhmään kuuluvallle NITP:lle, joka toimii kohteessa pääurakoitsijana.

Tienparannusurakan tilaajana on valtionyhyiö Avtodor, joka hallinnoi Venäjän tärkeimpiä pääväyliä. Lemminkäisen urakan arvo on 15 miljoonaa euroa. Työt alkavat huhtikuussa 2013 ja niiden arvioitu valmistumisaika on syyskuussa.

Lemminkäisen urakka käsittää jyrsintä- ja päällystystyöt kaikkiaan 32 kilometrin tieosuudella. Päällystystä varten valmistetaan 120 000 tonnia asfalttia. Työ on tärkeä jatkotilaus Lemminkäisen aiemmin tänä vuonna toteuttamille M4-tien parannushankkeille. Yhtiö on tähän mennessä tehnyt tielle peruspannustöitä yli sadan kilometrin matkalla.

Venäjän M4-tie on maantieliikenteen pääväylä Moskovasta Donin Rostoviin. Tämän tieosuuden pituus on 1 164 kilometriä. Rostovista tie jatkuu edelleen etelään päätyen Krasnodariin ja Novorossijskiin. Tieyhteys johtaa siten myös vuoden 2014 talviolympialaisia isännöivään Sotshiin.

Pääväylä M4 on tällä hetkellä Venäjän ainoa maantieliikenteen pääväylä, joka koostuu pääosin moottoriliikennetason osuuksista. Se on myös ainoa tie, jonka käytöstä peritään tullimaksuja.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-