Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Baltika aloittaa Koff-oluen lisenssivalmistuksen Pietarissa

(Compiler News - 21.12.2012) Sinebrychoffin Koff-olut on ollut joulukuun alusta lähtien myynnissä Pietarin ja Moskovan kaupoissa. Kyseessä on ainoa suomalainen olut, jota tehdään lisenssillä Venäjällä. Olut valmistetaan Pietarissa Carlsbergin Baltika-panimolla.

Sinebrychoff lähti rivakasti Venäjän päivittäistavarakaupan markkinoille. Koko etabloitumisprojekti toteutettiin vain neljässä kuukaudessa lähtöajatuksesta kaupan hyllylle saakka.

Aluksi Pietarin ja Moskova kauppoihin tulivat puolet litran tölkit. Helmikuun alussa hyllyiltä löytyvät myös 0,44 litran lasipullot. jotka on suunniteltu varten vasten Koff-juomille. Rinnakkaispakkaus tulee käyttöön, koska Venäjän olutmarkkinoilla lasipullo on toistaiseksi luontevampi pakkausmuoto kuin tölkki. Tilavuudeltaan 0,44 litran pullo on lähellä markkinoiden 0,5 litran standardipulloa, jotka se muistuttaa myös muotoilultaan.

"Sinebrychoffin vientituotteiden menekki Venäjällä on kasvanut tasaisesti 1990-luvulta lähtien. Nyt tavoitteena on luoda miljoonien litrojen vuosimenekki yhtiömme oluttuotteille. Niitä myydään Pietarin ja Moskovan talousaluilla, joilla asuu 15 miljoonaa ihmistä", vientijohtaja Jukka Leskinen hahmottaa.

Suomalaiset tuotteet kiinnostavat laatutietoisia venäläisiä, joten myös Koff-oluille on heti löytynyt kysyntää. Lisäksi suomalaiselle laatuoluelle antaa oman säväyksensä panimon perustaja, venäläissyntyinen Nikolai Sinebrychoff. Aikaisemmin Sinebrychoffin Nikolai-olutta on valmistettu samoin lisenssillä Venäjällä.

Baltikan Sinebrychoffille valmistama olut on vahvuudeltaan 4,5 prosenttia vastaten kotimaista keskiolutta. Uusi lisenssituotanto korvaa tämänhetkisen 5,2 prosentin vahvuisen Export-Koffin viennin Venäjälle.

Sinebrychoffin lisenssioluen lisäksi yhtiö tuotteista Venäjän markkinoilla ovat myös Battery Energy Drink, Karhu-olut, Golden Cap -siideri ja Sinebrychoff Long Drink. Kauppojen ohella juomat on tarkoitus saada myyntiin myös ravintoloihin.

Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan vuonna 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Yhtiö on osa Carlsberg-konsernia.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-