Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Arctech rakentaa monitoimijäänmurtajan Venäjän liikenneministeriölle

(Compiler News - 20.12.2012) Archtec Helsinki Shipyard rakentaa jäänmurtajan Venäjän liikenneministeriölle yhteistyössä Viipurin telakan kanssa. Tilauksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa.

Jäänmurtajan rakentaminen alkaa välittömästi ja alus luovutetaan asiakkaalle elokuussa 2015. Alus on suunniteltu toimimaan ympärivuotisesti Itämerellä ja kesäaikaan arkisilla vesillä.

Laiva kykenee operoimaan jopa 40 asteen pakkasessa ja sen jäänmurtokyky on puolitoista metriä. Murtaja on pituudeltaan 119,8 metriä ja leveydeltään 27,7 metriä. Neljän päädieselgeneraattorin yhteisteho on 27 megawattia ja kahden azimuth-potkurin teho yhteensä 18 megawattia.

Alus toimii valmistuttuaan jäänmurtotehtävissä ja avustaa raskaan kaluston aluksia jäisissä olosuhteissa sekä hoitaa laivojen ja kelluvien rakenteiden hinaustehtäviä. Murtaja soveltuu myös sammutus- ja avustustehtäviin sekä rahtikuljetuksiin.

Arctecille jäänmurtajatilaus on osa kolmen jäänmurtajan sarjaa, jotka Venäjän liikenneministeriö on tilannut Viipurin telakalta. Telakka vastaa perussuunnittelusta ja pääkomponenttien hankinnasta sekä tuottaa noin puolet jäänmurtajan lohkoista. Arctech huolhtii puolestaan aluksen kokoonpanosta, varustelusta ja viimeistelystä.

Toimitusjohtaja Esko Mustamäen mukaan tilaus on Arctechille hyvin tärkeä, sillä se antaa telakalle hyvän perustyökuorman seuraavan kahden vuoden ajalle. Tilaus on myös myönteinen jatko venäläisasiakkaan vuosi sitten tilaamalle jäätämurtavalle pelastusalukselle, jota parhaillaan rakennetaan yhteistyössä Yantarin telakan kanssa.

Arctech Helsinki Shipyard on STX Finalndin ja venäläisen United Shipbuildingin pari vuotta sitten perustettu telakkateollisuuden yhteisyritys.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-