Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Kesko avasi ensimmäisen ruokakauppansa Venäjällä

(Compiler News - 5.12.2012) Ruokakesko avasi Venäjän ensimmäisen ruokakauppakauppansa Pietarissa. Myymälän avaaminen veti heti paikalle suuren yleisöjoukon.

Ensimmäinen K-Ruoka sijaitsee yli 400 000 asukkaan nopeasti kasvavassa Primorskin kaupunginosassa Plenernaya Ulitsa -kadulla. Kauppa on hyvien kulkuyhteyksien varrella tiiviin asutuksen lähellä. Myyntialaltaan noin 5 000 neliömetrin myymälä toimii Keskon omistamassa kiinteistössä, jossa asiakkaita palvelevat muun muassa kahvila, suomalainen Yliopiston Apteekki, kukkakauppa ja neljä muuta yritystä. Tontilla on yli 400 autopaikkaa.

Ruokakeskon toimitusjohtaja Terho Kalliokosken mukaan liiketoiminnan käynnistäminen Venäjällä on edennyt suunnitelman mukaisesti. Ruokakaupan paikallinen brändi on K-Pyoka (K-Ruoka), joka kertoo korkealaatuisesta ruoasta ja laajoista valikoimista.

"K-merkki on useille pietarilaisille tuttu suomalaisuuden ja laadun merkki. Avauksen yhteydessä lanseerataan K-Plus-kanta-asiakaskortti, jolla asiakkaat saavat etuja myös K-raudoista ja Intersporteista Venäjällä".

Ruokakeskon tavoitteena on avata neljä isoa ruokakauppaa Pietarin alueella vuoden 2013 loppuun mennessä ja jatkaa sen jälkeen laajentumista Pietarin ja myöhemmin myös Moskovan alueella. Tavoitteena on 500 miljoonan euron liikevaihto ja positiivinen tulos vuoteen 2017 mennessä. Keskolla on jo entuudestaan 14 K-rautakauppaa ja 31 Intersport-myymälää Venäjällä.

Kesko laskee saavansa Venäjällä synergiaetuja toimiessaan usean ketjun kautta. Ketjut mahdollistavat resurssien keskittämisen ja tehokkaan toiminnan esimerkiksi kauppapaikkojen hankinnassa ja rakennuttamisessa.

Ruokakeskon Venäjän toiminnasta vastaa Kesko Food Rus, jonka toimitusjohtaja on Oleg Buyalski. Ennen Keskolle siirtymistään hän oli johtotehtävissä Venäjän suurimpiin kuuluvissa hypermarketketjuissa Lentassa ja ranskalaisomisteisessa Auchanissa. Myös muilla tytäryhtiön johtoryhmän jäsenillä on laaja kokemus työskentelystä Venäjällä toimivissa suurissa vähittäiskaupan yrityksissä, kuten O´Keyssa, IKEA:ssa ja Auchanissa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-