Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Metsolle suurtilaus venäläiseltä kupariyhtiöltä

(Compiler News - 5.12.2012) Metso ja Russian Copper Company ovat solmineet huomattavan kaivospalveluja ja kaivoslaitteita koskevan sopimuksen. Tilaus toimitetaan venäläisyhtiön Tominskyn kuparikaivoksen ensimmäiseen rikastamoon Tseljabinskin maakunnassa Luoteis-Venäjällä.

Toimituksen kokonaisarvo on on 150 miljoonaa euroa, josta laitteiden osuus on noin 65 miljoonaa. Laitetoimitus sekä huoltosopimuksen ensimmäisen vuoden arvo sisältyvät Metson Kaivos ja maanrakennus -liiketoiminta-alueen vuoden 2012 kolmannen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Tilaus sisältää murskaus-, seulonta- ja jauhatuslaitteita sekä niihin liittyvän kuusivuotisen elinkaaripalvelujen huoltosopimuksen.

Laitesopimukseen sisältyy esikaramurskain, kolme kartiomurskainta, yksi semiautogeenimylly, kolme seulaa ja kolme kuulamyllyä kuparirikastamon ensimmäiseen vaiheeseen. Toimitus sisältää lisäksi työmaalla asennukseen ja käyttöönottoon liittyviä tarkastuspalveluja sekä koulutusta kaivoksen käyttöhenkilöstölle. Laitteet toimitetaan vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä.

Kuusivuotiseen huoltosopimukseen sisältyy huollon ohessa suunnittelu- ja tukitehtäviä, prosesseihin ja laitetukeen liittyviä palveluja sekä vara- ja kulutusosatoimituksia jauhinmyllyihin. Metso huolehtii myös koko jauhatusketjun huollosta esikaramurskaimesta pyörrepuhdistimiin saakka.

Tilauksen tehnyt ZAO Russian Copper Company on perustettu vuonna 2004 ja se tuottaa kuparirikastetta, kuparikatodeja sekä kuparitankoja. Tominskyn kaivoksen ensimmäinen osuus otetaan käyttöön vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-