Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS Papula-Nevinpat

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


TeliaSonera saa huomattavat tulot venäläisen MegaFonin listautumisannista

(Compiler News 28.11) TeliaSonera vahvistaa, että venäläisen matkapuhelinoperaattori MegaFonin listautumisannin hinnaksi on määritetty 20 dollaria talletustodistusta ja osaketta kohti ja että kaupankäynti alkaa tänään marraskuun 28. päivä.

Myyntihinta on 20 dollaria talletustodistusta ja osaketta kohti ja yksi talletustodistus oikeuttaa yhteen osakkeeseen. Tarjoushinnan perusteella MegaFonin markkina-arvo on noin 11 miljardia dollaria.

Osakeannin kokonaisarvo on noin 1,9 miljardia dollaria, josta TeliaSonera saa 1,3 miljardia dollaria, jos kaikki lisäosakkeet merkitään.

"Olemme onnistuneet tavoitteessamme tuottaa osakkeenomistajillemme lisäarvoa lisäämällä MegaFonin likviditeettiä ja näkyvyyttä. Osakeannin toteutuminen antaa meille huomattavia tuloja samalla, kun säilytämme yhtiössä strategisen omistusosuuden, jonka ansiosta voimme vielä hyötyä sen tulevasta menestyksestä", TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg summaa.

TeliaSonera on vähentänyt omistusosuuttaan MegaFonissa 35,6 prosentista pitkän aikavälin strategiseksi yhden osakkeen yli 25 prosentin omistusosuudeksi täysin laimennettuna. Myyntihinnalla laskettuna MegaFonin jäljelle jäävän osuuden arvo on noin 20 miljardia Ruotsin kruunua. TeliaSonera on yhteensä investoinut MegFoniin 1,2 miljardia kruunua, mikä nykykurssilla vastaisi noin 180 miljoonaa dollaria.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-