Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS Papula-Nevinpat

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Team Finland vienninedistämismatkalle Venäjän Kazaniin

(Compiler News - 12.11.2012) Team Finland teki lokakuussa vienninedistämismatkan Kazakstaniin ja nyt vuorossa on vastaavanlainen matka Venäjän Kazaniin. Kazan on Tatarstanin tasavallan pääkaupunki ja kuuluu Venäjän miljoonakaupunkien joukkoon.

Yritysvaltuuskuntaa johtaa Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Mukana on noin 30 eri suomalaisen yrityksen ja organisaation sekä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin edustajia.

Suomen kauppapoliittisen tavoitteena on kehittää yhteistyösuhteitaan kattavasti Venäjän alueiden kanssa. Nyt kohteena oleva Tatarstan on yksi Venäjän dynaamisimmista talouskeskuksista ja se on tunnettu erityisesti it-alan kehityksestä.

Matkan tarkoituksena on syventää olemassa olevia pitkäaikaisia yhteistyösuhteita ja vahvistaa edelleen Suomi-kuvaa Tatarstanissa. Kiinnostavia yhteistyökohteita Tatarstanin kanssa ovat rakentaminen, öljy- ja kaasuala, energiatehokkuus, cleantech, uusiutuva energia, jätehuolto, koulutusyhteistyö sekä matkailuala.

Matkan aikana ministeri Stubb tapaa Tatarstanin tasavallan presidentin Rustam Minnihanovin ja avaa yritysfoorumin yhdessä pääministeri Ildar Halikovin kanssa. Matkan aikana järjestetään myös talouskomission alaisen Suomen ja Tatarstanin työryhmän 10. juhlakokous.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-