Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Venäjän kehittyvät digimarkkinat avaavat mahdollisuuksia suomalaisyrityksille

(Compiler News - 6.11.2012) Digitaalinen televisio, nopeat laajakaistayhteydet ja mobiililaitteiden yleistyminen mullistavat Venäjän digimarkkinat ja muuttavat venäläisten kulutustottumuksia. Markkinoiden muutos avaa mahdollisuuksia sisältöihin ja jakelukanaviin erikoistuneille suomalaisyrityksille, ilmenee FinNode-innovaatioverkoston uudesta selvityksestä.

Venäjällä on yli 60 miljoonaa internetkäyttäjää, mikä on enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa. Digitaalisen median sisältöjen kehittämiselle ja jakelulle on maassa valtavat markkinat, joiden kasvua vauhdittavat muun muassa entistä nopeammat verkkoyhteydet, älypuhelimet, tablettien ja digitaalitelevisioiden lisääntynyt suosio sekä laillisen sisällön jakamisen yleistyminen piraattiversioiden sijaan.

"Venäjän digitaalimarkkinoilla on mahdollisuuksia suomalaisyrityksille, jotka tuottavat digitaalista sisältöä tai joilla on työkalut sisältöjen jalostamiseen ja jakeluun". Finpron Moskovan vientikeskuksessa toimiva konsultti Mihail Mahalov lupaa.

Suurimpia haasteita Venäjän digimarkkinoiden kehityksessä ovat laillisten jakelukanavien puute, kansalaisten alhainen ostovoima ja laittomien sisältöjen yleisyys. Mahalovin mielestä suomalaisten yritysten kannattaa kuitenkin seurata paikallisten digimarkkinoiden kehitystä tarkasti.

Esimerkiksi teknologian tarjoaminen sisällöntuotantoon, digitaalisen sisällön lokalisointi ja myynti olemassa olevan jakelijan kautta tarjoaa varteenotettavia liiketoimintamahdollisuuksia. Yhtä lailla on mahdollista luoda oma jakelujärjestelmä yhdessä suuremman verkkotoimijan kanssa.

Mahalov muistuttaa myös, että Venäjällä verkko-ostamisen suosio kasvaa edelleen. Nykyisin jo noin 51 prosenttia venäläisistä internetkäyttäjistä tekee ostoksia verkossa. Tämän takia jakelu- ja verkkomaksukäytäntöjen toimivuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

FinNode on suomalaista kilpailukykyä maailmanlaajuisesti edistävä innovaatioverkosto. Se tuottaa suomalaiselle innovaatiotoiminnalle uusia avauksia seuraamalla muutossignaaleja.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-