Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS Sponsa - Portagate Helsinki ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Tieto myy Valko-Venäjän toimintonsa minskiläiselle ScienceSoftille

Tieto on päättänyt myydä Valko-Venäjän yksikkönsä osakekannan minskiläiselle ScienceSoftille, joka jatkaa yhtiön alihankintakumppanina. Tiedon kaikki 90 työntekijää Valko-Venäjällä siirtyvät ostajan palvelukseen. Kauppa on osa Tiedon strategiaa, jolla se pyrkii yksinkertaistamaan ja keskittämään toimintojaan maantieteellisesti.

Tieto perusti yksikön Minskiin Valko-Venäjälle vuoden 2007 lopussa. Yksikkö toimii eri liiketoimintojen kehityskeskuksena ja tukee kasvua erityisesti naapurimaassa Venäjällä.

Toiminnan kannattavuus Venäjällä on ollut epätyydyttävää ja nyt Tiedon tavoitteena keskittyä siellä valittuihin tuotteisiin ja toimialoihin. Venäjän tietotekniikkamarkkinoiden hyvä kehitys on tukenut Tiedon kasvua etenkin pankkien korttiliiketoiminnassa, joka on yksi valituista toimialoista.

"Järjestelyn tuloksena kasvun edellytykset säilyvät ennallaan ja laadukas työ jatkuu uudessa toimintakehyksessä", Tiedon johtaja Sampo Salonen painottaa.

Järjestelyn yhteydessä ScienceSoft perustaa offshore development centre -kehityskeskuksen Tiedon tuotantoa varten. Keskuksen turvallisuussäädökset ja työmenetelmät noudattavat Tiedon käytäntöjä sekä asiakassitoumuksia. Osa Tiedon toiminnoista siirretään vaiheittain globaaleihin toimituskeskuksiin Tshekissä ja Intiassa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-