Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS Sponsa - Portagate Helsinki ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Suomalaiset jäänmurtajat palaavat Alaskasta Koillisväylän kautta

(Compiler News - 31.10.2012) Suomalaiset monitoimimurtajat Fennica ja Nordica palaavat Alaskan rannikolta Suomeen Venäjän pohjoispuolitse läpi Koillisväylän. Arctia Shippingin alukset ovat työskennelleet kesäkuukaudet ice management –tehtävissä Tsuktsien ja Bofortin merellä. Matkalla on mukana suomalaisia asiantuntijoita suorittamassa ilmasto- ja jääolosuhdetutkimusta

Kaikkiaan noin 6 500 kilometrin matka alkaa Alaskan rannikolta ja päättyy Helsinkiin. Saattueena kulkevat Nordica ja Fennica ovat ensimmäiset suomalaiset jäänmurtajat, jotka kulkevat Pohjoisella Jäämerellä olevan Koillisväylän merireitin läpi.

Aiemmin tänä vuonna Koillisväylän läpi ovat kulkeneet muun muassa Neste Shippingin tankkerit Palva ja Stena Poseidon. Koillisväylä on ollut viime vuosina avoinna kaupalliselle meriliikenteelle toukokuusta-marraskuuhun jäätilanteesta riippuen. Liikennöintimäärät ovat kasvussa ja tänä vuonna reitin kulkee arviolta viitisenkymmentä alusta.

Koillisväylän ensimmäisen purjehtijan, suomalaisen tiedemiehen ja tutkimusmatkailijan Adolf Erik Nordenskiöldin syntymästä tulee marraskuun 18. päivä kuluneeksi tasan 180 vuotta.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-