Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS Sponsa - Portagate Helsinki ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Karelia-Upofloor ja Kährs yhdistyvät Euroopan johtavaksi puulattiapäällystevalmistajaksi

(Compiler News - 23.10.2012) Suomalainen Karelia-Upofloor Oy ja ruotsalainen AB Gustaf Kähr eli Kährs yhdistyvät Euroopan johtavaksi puulattiapäällystevalmistajaksi. Uudesta yhtiöstä tulee markkinajohtaja Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Venäjällä. Lisäksi sillä on vahva markkina-asema Britanniassa ja Saksassa. Yhdistetyn yhtiön liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa.

Karealia-Upofloorin ja Gustaf Kährin yhdistyminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Yritysjärjestelyn seurauksena uudella yhtiöllä on puu- ja muovilattiamarkkinoilla vahva portfolio johtavia tuotemerkkejä, joihin kuuluvat muun muassa Karelia ja Upofloor Suomessa ja Venäjällä sekä Kährs Ruotsissa. Uusi yhtiö voi tarjota asiakkailleen laajemman valikoiman tuotteita toisiaan täydentävissä myyntikanavissa. Laajennetun myyntiverkoston myötä yhtiö on lisäksi lähempänä asiakkaitaan useimmissa maissa.

"Yhdistyminen on strategisesti looginen. Yhtiöt täydentävät toinen toisiaan sekä tuotteillaan ja maantieteellisesti", toteaa Kährsin toimitusjohtaja Christer Persson, josta tulee uuden yhtiö toimitusjohtaja ja konsernijohtaja.

Kährsin pääomistajasta, Triton rahasto III:sta tulee uuden yhtiön suurin omistaja. Karelia-Upofloorin nykyisestä omistajasta, suomalaisesta perheomisteisesta sijoitusyhtiö Hartwall Capitalista tulee toiseksi suurin omistaja. Vielä jäljelle jäävä osuus siirtyy yhtiön johdon omistukseen.

Karelia-Upofloor-konsernin liiketoiminta-alueet ovat Suomi, Baltia, Venäjä ja IVY-maat, Skandinavia sekä kansainväliset projektit. Konsernilla on neljä tuotantolaitosta Suomessa sekä tehtaat Venäjällä ja Romaniassa. Liikevaihto vuonna 2011 oli 122 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 800 työntekijää.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-