Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Markinvest HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies


Darepro toimittaa jättinäytöt Sotshin talviolympialaisiin

(Compiler News - 25.9.2012) Suurnäyttöjä valmistava Darepro Oy toimittaa kaksi poikkeuksellisen suurta videonäyttöä Sotshiin vuoden 2014 talviolympialaisten ampumahiihto- ja hiihtostadionille. Sotshiin toimitettavat näytöt ovat Darepron toimintahistorian suurimmat ja ne jäävät stadionille pysyvään käyttöön olympialaisten jälkeen.

Näytöt testataan koottuina yrityksen Haapaveden tehtaalla ja toimitetaan sen jälkeen osissa noin kymmenellä rekka-autolla Sotshiin. Kauppa on Dareprolle tärkeä referenssi ja sillä on suuri kaupallinen arvo.

Projektin vaatimustaso on erittäin korkea.

"Siitä on ollut meille etua. Sotshissa talvi saattaa olla hyvin ankara, joten videotaulujen täytyy kestää kovaa pakkasta ja poikkeuksellisen suurta lumikuormaa", Darepron toimitusjohtaja Henri Orpo kuvailee projektin erityispiirteitä.

Vuonna 1993 perustettu Darepro kuuluu Euroopan johtaviin suurten videonäyttöjen valmistajiin. Yritys toimittaa led-tekniikalla toteutettuja jättinäyttöjä muun muassa stadioneille, jäähalleihin ja julkisivumainonnan tarpeisiin. Yritys tunnetaan teknologiastaan, joka tuottaa hyvän värien dynamiikan ja minimaalisen kuvaviiveen.

Darepro on toimittanut jättinäyttöjä satoihin kohteisiin ympäri maailmaa. Laitteistoja on toimitettu esimerkiksi jalkapallon MM-kisoihin Saksaan ja KHL-areenoille Venäjällä. Myös Helsingin olympiastadionin sekä Hartwall-areenan näytöt ovat Darepron valmistamia.

Myös ainakin kaksi muuta suomalaisyritysten Sotshiin saamaa tilausta on julkistettu. Onninen toimittaa talviolympialaisiin lumetusjärjestelmän projektikumppaninaan suomalainen laitteistonvalmistaja, vuokattilainen All-Weather SnowTek.

Salolainen Arvo Piiroinen Oy toimittaa puolestaan Sotshin jääareenalle 12 000 katsomotuolia. Myös tämä yritys on hankkinut aiempia Venäjän referenssejä myymällä istuimia jääkiekon pääsarjan KHL:n joukkueiden jäähalleihin.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-