Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Papula-Nevinpat

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

TeliaSonera panostaa langattomiin datapalveluihin Kazakstanissa

(Compiler News - 14.8.2012) TeliaSonera on solminut ehdollisen sopimuksen kazakstanilaisen Alem Communications -yhtiön kanssa wimax-toimintojen ostamisesta. Ostettavat kohteet sisältävät kuuden suuren kaupungin wimax-verkon ja erityisen arvokkaita 2,5/2,6 gigahertsin taajuuksia, jotka ovat sopivia käytettäväksi wimaxin ja muiden langattomien tiedonsiirtotekniikoiden kanssa.

Lisäksi TeliaSonera on tehnyt Visor Groupin kanssa periaatesopimuksen, jonka mukaan molemmat yhtiöt tekevät välillisen vähemmistöinvestoinnin KazTransComiin. TeliaSoneralla olisi myös optio lisätä myöhemmin välillistä omistusosuuttaan KazTransComista edellyttäen, että esimerkiksi ulkomaista omistusta koskeva paikallinen lainsäädäntö sen sallii. KazTransCom on listattu Kazakstanin pörssissä ja omistaa muun liiketoimintansa ohessa maan kansallisen kuituverkon. TeliaSoneran kazakstanilainen tytäryhtiö Kcell on myös allekirjoittanut viiden vuoden vuokrasopimuksen runkoverkon kapasiteetista KazTransComin kanssa.

Sopimuksiin sisältyvien liiketoimien kokonaisarvo olisi 205 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, josta Alem Communicationsiin liittyvän oston osuus on 170 miljoonaa dollaria ja KazTransComiin liittyvien vähemmistöinvestointien ja optio-oikeuksien osuus olisi 35 miljoonaa dollaria. Liiketoimet edellyttävät vielä muun muassa viranomaishyväksyntöjä.

Nyt sovituilla järjestelyillä on suuri merkitys Kcellin johtoaseman säilymiselle Kazakstanin nopeasti kasvavilla langattomien datapalvelujen markkinoilla. Ne myös vahvistavat TeliaSoneran strategista sitoutumista Kazakstanin matkaviestinteknologioiden ja palvelujen kehittämiseen.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-