Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Papula-Nevinpat

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

PKN Orlen harkitsee Nesteen Puolan polttoaineketjun ostamista

(Compiler News - 27.7.2012) Paikallisen median ja kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Puolan johtava öljyjalostaja ja polttoainejakelija PKN Orlen hatkitsee Neste Polskan polttoaineketjun ostamista.

PKN Orlen on kaiken aikaa hakenut kasvua ostamalla polttoainejakelijoita kotimassa ja ulkomailla. Öljyjätin suurin ulkomainen ketju on Saksassa, jossa toimii yli 500 Star- ja Olrlen brändejä kantavaa jakeluasemaa.

Uutislähteiden mukaan PKN Orlen on kiinnostunut Nesteen ketjusta, koska jakelupisteet ovat miehittämättömiä automaattiasemia ja siten varsin kannattavia. Toisaalta PKN Orlen on viime vuosina avannut asemillaan pieniä elintarvikemyymälöitä ja sellaiset pitäisi rakentaa myös uusien hankittavien asemien yhteyteen.

Puolassa vuodesta 1991 toiminut Neste Polska Sp.zo.o on paitsi ensimmäinen maahan perustettu ulkomainen polttoaineiden jakeluketju myös koko alan vanhin ketju. Automaattiasemat toimivat Neste24-tunnuksella.

PKN Orlen on jo nyt Puolan ylivoimaisesti suurin ajoneuvopolttoaineiden jakelija yli 2 000 myyntipisteellään. Öljynjalostuksen ansiosta yhtiö on suurin yritys koko itäisessä Keski-Euroopassa. Se on ainoana puolalaisyrityksenä mahtunut mukaan Forbes-lehden Global-listalle.

PKN Orlenin suurimmat tähänastiset yritysostot olivat liettualaisen Mazeikiu Nafta -jalostamon ja tshekkiläisen Unipetrol-jalostamon hankinnat. Mazeikiu Nafta on Baltian ainoa öljynjalostaja ja suurin yritys koko alueella.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-