Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Papula-Nevinpat

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Lemminkäinen rakentaa Parocille ensimmäinen tehtaan Venäjälle

(Compiler News - 12.7.2012) Lemminkäinen rakentaa Parocin Venäjän kivivillatehtaan ensimmäisen vaiheen, joka käsittää yhden tuotantolinjan rakennuseristeiden tuotteille. Tehdas tulee Tveriin Moskovan luoteispuolelle.

Uusi tuotantolaitos rakennetaan vanhalle teollisuustontille, jonka purkutyöt Lemminkäinen on jo tehnyt. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana ja työt kohteessa aloitetaan välittömästi. Lemminkäisen rakennustyöt valmistuvat kesällä 2013.

Paroc suunnittelee investoivansa 170 miljoonaa euroa Tveriin. Suunnitelmissa on kolme rakennuseristeiden tuotantolinjaa sekä laitteistot teknisten eristeiden tuotantoon. Vuosittainen tuotantokapasiteetti on 150 tuhatta tonnia ja tehdas tulee työllistämään 600 henkilöä.

Paroc on kahden vuosikymmenen aikana myyntitoiminnoillaan Pietarissa ja Moskovassa vakiinnuttanut asemansa paikallisten eristemarkkinoiden laatutoimittajana. Yhtiö arvioi kivivillan kysynnän kasvavan Venäjällä lähitulevaisuudessa noin kymmenen prosenttia vuodessa, eli selvästi nopeammin kuin Länsi-Euroopassa.

Parocilla on tuotantolaitoksia Suomen lisäksi Ruotsissa. Liettuassa ja Puolassa. Nyt yhtiö laajentaa tuotantotoimintaansa myös Venäjälle.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-