Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Metsolta jättikokoinen murskain kuparikaivokselle Kazakstaniin

(Compiler News - 28.6.2012) Metso toimittaa maailman suurimman täysin liikuteltavan tela-alustaisen murskausyksikön kuparikaivokselle Kazakstaniin. Altay Polimetally LLP -yhtiön tilaus sisältää lisäksi suuret liikuteltavat syötin- ja kuljetusjärjestelmät, joiden avulla esimurskattu kuparimalmi kuljetetaan jatkoprosessointiin. Toimitukseen kuuluu myös asennuksen valvonta ja käyttökoulutus.

Tilauksen kokonaisarvo on yli 11 miljoonaa euroa. Metson laitteet toimitetaan ensi vuoden viimeisellä neljänneksellä. Tilaus kirjataan Metson Kaivos ja maanrakennus - liiketoiminta-alueen kuluvan vuoden toisella neljänneksellä saatuihin tilauksiin.

"Altay Polimetallyn tilaus on meille tärkeä projekti muuttuvalla kaivosalalla. Maan päällä toimivat kaivokset tutkivat tällä hetkellä maailmanlaajuisesti mahdollisuuksia säästää kustannuksia esimurskauksessa ja kuljetuksessa vähentämällä työmaan sisäisiä kuljetuksia", Metson louhosten murskaussovelluksista vastaava liiketoimintapäällikkö Jorma Kempas selvittää.

Lähes 400 tonnia painava Lokotrack LT200 -leukamurskainyksikkö on liikuteltavan järjestelmän ydin. Laite murskaa kuparimalmia ja sivukiveä 2 500 tonnin nimelliskapasiteetilla tunnissa. Koko järjestelmä painaa yli 800 tonnia, mutta on silti helposti liikuteltavissa kaivoksella.

Koko liikuteltava laitteisto on sähkökäyttöinen, jotta sen käyttö voidaan taata myös ankarissa talvioloissa. Kaivos toimii lämpötiloissa, jotka vaihtelevat plus 35 asteesta miinus 35 asteeseen.

Räjäytetty kuparimalmi lastataan Lokotrack LT200 -leukayksikköön Metson tela-alustaisella, liikuteltavalla MAF210-syöttimellä. Esimurskauksen jälkeen malmi siirretään kaivoksen omaan kuljetinjärjestelmään.

Tela-alustaisen syöttimen nostokorkeus on kuusi metriä ja siihen kuuluvan syöttösuppilon tilavuus on 24 kuutiometriä. LT200-leukayksikkö, johon on asennettu Metson suurin C200 leukamurskain, pystyy murskaamaan halkaisijaltaan 1,2 metrin malmilohkareita,


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-