Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Fortum myy lämpöverkkonsa Länsi-Siperissa

(Compiler News - 27.6.2012) Fortum on myynyt Surgutissa Venäjällä sijaitsevan lämmönjakeluverkkonsa kaupungin omalle sähkö- ja verkkoyhtiölle Surgut City Grid LLC:lle. Fortumilla ei ole Surgutissa omaa yhdistettyä sähkön ja lämmön tuotantoa. Lisäksi Surgut on kaukana Fortumin venäläisen tytäryhtiön OAO Fortumin muista toiminnoista, sillä kaupunki sijaitsee Hanti-Mansian autonomisessa piirikunnassa Länsi-Siperiassa.

Surgut City Grid on perustettu vuonna 2006. Yhtiö omistaa kunnallisen sähköverkon Surgutin kaupungin ja sen ympäryskuntien alueella.

Kauppa saatetaan päätökseen kesäkuun lopussa ja lämpöverkon omistusoikeus siirtyy uudelle omistajalle heinäkuun ensimmäinen päivä. Osapuolet eivät julkista lämpöverkon kauppahintaa. Fortumin mukaan kaupalla on vähäinen positiivinen vaikutus yhtiön kuluvan vuoden toisen neljänneksen tulokseen.

Fortum omistaa Surgutissa 30,3 kilometriä lämpöverkkoa, pumppuaseman ja 507 megawatin varalämpövoimalaitoksen. Fortum ostaa lämpöenergian ja siirtää sen kunnalliseen lämpöverkkoon. Varalämpövoimala käynnistetään vain kun ulkolämpötila laskee alle 23 pakkasasteeseen.

Fortumin Surgutin toiminnot ovat osa OAO Fortumia, yhtiön Russia-divisioonaa. Fortumilla oli Surgutissa 107 työntekijää viime vuoden lopussa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-