Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

CapMan Russia irtaantuu venäläisestä Tascom-operaattorista

(Compiler News - 11.6.2012) CapMan Russian hallinnoima Norum II -rahasto on yhdessä muiden omistajien kanssa myynyt teleyhtiö Tascom CJSC:n koko osakekannan Moskovan kaupungin teleyhtiölle MGTS:lle. MGTS on Venäjän ja IVY:n johtavan teleyhtiön Mobile TeleSystems OJSC:n eli MTS:n tytäryhtiö. Kaupalla ei ole vaikutusta CapMan-ryhmän tulokseen.

Tascom tarjoaa yritysasiakkailleen laajan valikoiman tietoliikennepalveluita. Niitä ovat yksityiset VPNs-verkkoyhteydet, paikallis- ja kaukopuheluiden välittäminen, laajakaista internet ja Wi-Fi-yhteydet.

Norum II -rahasto investoi Tascomiin vuonna 2004 Bester Investmentin kautta ja nyt Norum irtaantuu yrityksestä Besterin tavoin.

CapMan Russian johtajan Christian Dall Nygårdin mukaan Tascom on ollut Norumille loistava sijoituskohde. Kahdeksassa vuodessa yrityksen liikevaihto on noin kymmenkertaistunut. Nyt rahaston osuus Tascomin myyntituloista oli bruttona yli 4,5-kertainen alkuperäiseen sijoitussummaan verrattuna.

Norum irtaantuu lopullisesti telesijoituksesta, kun se vielä myy osuutensa Gars Telecomista, joka on viimeinen Bester Investmentin hallussa oleva kohde. Bester Investmentin omistavat Norum II -rahasto, Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki EBRD ja Quadriga Capital Russia. CapMan on toiminut Tascom-sijoituksessa sekä Norumin että EBRD:n neuvonantajana.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-