Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Konecranesilta kontinkäsittelylaitteita Tallinnan Muugaan

(Compiler News - 16.5.2012) Konecranes toimittaa kaksi kumipyöräistä RTG-konttinosturia ja kaksi Boxrunnertm-konttilukkia virolaiselle A.S. Muuda Container Terminalille eli Muuga CT:lle. Konecranes solmi tilaussopimuksen huhtikuussa. Osapuolet ovat sopineet, ettei tilauksen arvoa julkisteta.

Konecranes on toimittanut Muuga CT:lle aiemmin kolme STS-satamanosturia ja Yhden RMG-nosturin. Uuteen tilaukseen sisältyvät konttilukit toimitetaan tämän vuoden aikana ja RTG-nosturit vuonna 2013.

Muuga CT on monitoiminen, Muugan satamassa toimiva terminaali, jossa käsitellään sekä kontteja että RoRo-rahtia. Transiidikeskuse AS omistaa Muuga CT:n sataprosenttisesti ja operoi myös muita Muugan vapaasataman osia. Toukokuun lopussa Muuga CT yhdistyy Transiidikeskusen kanssa. Terminaali suunnittelee laajentavansa nykyistä 450 000 TEU-kontin vuotuista käsittelykapasiteettiaan.

Konecranesin RTG-nosturit on varustettu uusimmalla teknologialla. Niissä on Autosteering-toiminto, joka pitää nosturin liikeradan suorana ja ennalta ohjelmoidun mukaisena, mikä lisää turvallisuutta ja parantaa tuottavuutta. Autostop-toiminto tehostaa puolestaan konttikäsittelyä entisestään pysäyttämällä nosturin automaattisesti oikeaan paikkaan käsiteltävän kontin kohdalle.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-