Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Hellevig Klein Usov

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Venäjän Intersport-ketju kokonaan Keskolle

(Compiler News - 26.4.2012) Venäjän Intersport-ketju on siirtynyt kokonaan Keskon omistukseen. Vähemmistöosuuden myyjänä oli Melovest Ltd. Kesko sopi viime kesänä Intersport Internationalin kanssa Venäjän Intersport-lisenssin siirtymisestä Keskolle. Intersport-toimintaa varten perustetussa yhteisyrityksessä Keskon omistus oli ennen kauppaa 80 prosenttia ja Melovestin 20 prosenttia.

Yrityskaupalla ei ennakoida olevan olennaista vaikutusta Keskon myyntiin, tulokseen tai taloudelliseen asemaan seuraavan 12 kuukauden aikana.

Intersport-ketjulla on Venäjällä 35 urheilukauppaa pääasiassa Pietarin ja Moskovan alueilla. Nyt Keskon tavoitteena on kaksinkertaistaa paikallinen Intersport-ketju vuoden 2015 loppuun mennessä. Ensimmäinen Intersportin uuden Sport to the People -konseptin mukainen kauppa avataan Moskovassa toukokuun lopulla.

Intersport International IIC on kansallisista yhtiöistä muodostuva kansainvälinen urheilukaupan markkinointiketju, joka on perustettu vuonna 1968. Intersportin pääkonttori sijaitsee Bernissä, Sveitsissä. Intersport-kauppoja on yli 5 200 yhteensä 39 maassa. Suomessa ketjulla on tällä hetkellä 58 myymälää.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-