Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Hellevig Klein Usov

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Virolainen katontekijä osti suomalaisen JanLan

(Compiler News 25.4) Virolainen kattovalmistaja AS Toode on ostanut suomalaisen kattolevyjen toimittajan JanLa Oy:n. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa, mutta Tooden hallituksen jäsen Indrek Kasela sanoo, että suomalaista kasvuyritystä ei osteta pikkurahalla. Tooden liikevaihto oli viime vuonna 14,2 miljoonaa euroa ja JanLan kahdeksan miljoonaa.

Toode on alansa markkinajohtaja paitsi Virossa, myös Latviassa ja Liettuassa. Yritys on toiminut pitkään urakoitsijana myös Suomessa.

JanLann toimitusjohtajan Janne Lahtelan mukaan kaupan osapuolet hakivat synergiaetuja muun muassa materiaalien sisäänostoissa. - Janla jatkaa yrityskaupan jälkeen yhä erillisenä yrityksenä, toimitusjohtaja vakuuttaa. Hän jatkaa yrityksen johdossa.

Vuonna 1991 perustettu Toode valmistaa katto- ja päällysprofiileja sekä sadevesijärjestelmiä ja se on Viron ainoa peltikattojen valmistaja. JanLa on peltialan tukkuliike, jonka erikoisalana ovat pinnoitetut ja sinkitetyt ohutlevytuotteet.

Kauppalehti valitsi JanLan vuoden suomalaiseksi yrittäjäksi vuonna 2010.

Virolaisyritykset hakevat jalansijaa Suomesta

Suomen mahdollisuudet näyttävät nyt kiinnostavan virolaisyrityksiä. Maaliskuussa rakennusyhtiö AS Merko Ehitus perusti Suomeen kokonaan omistamansa Merko Finland Oy:n, jolla se hakee liiketoimintansa laajentamismahdollisuuksia muualtakin kuin Baltian maista. Merko Finlandin päätehtävä on valmistaa ja johtaa Venäjälle suuntautuvia kiinteistökehitys- ja rakennusprojekteja.

Tammikuussa Viron ja koko Baltian suurimpiin teollisuuskonserneihin kuuluva BLRT Grupp osti puolestaan suomalaisen, teräksen tukkukauppaa ja teräsrakenteiden valmistamista harjoittavan Oy Eirosteel Ab:n.

BLRT Gruppin toimintamuotoja ovat laivanrakennus, korjaustelakointi, teräsrakenteiden valmistus, engineering, metalliromun käsittely, metallikauppa, satama- ja ahtauspalvelut sekä autojen kuljetustoiminta. Konsernilla on Suomessa toinenkin yritys Turku Repair Yard.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-