Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Hellevig Klein Usov

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

CapMan sijoittaa venäläiseen urheiluvälineketjuun

(Compiler News - 20.4.2012) CapManin hallinnoima venäläinen pääomasijoitusrahasto CapMan Russia on ostanut merkittävän vähemmistöosuuden urheiluvälinealalla toimivasta venäläisestä Top Leaguesta. Yritys kuuluu maan johtavien urheiluvälineiden vähittäiskauppaketjujen joukkoon ja sillä on erinomaiset kasvunäkymät.

Vuonna 1995 perustettu Top League on tällä alan johtava toimija Etelä-Venäjällä ja se kuuluu kolmen suurimman joukkoon maanlaajuisesti. Konserniin kuuluu useita eri brändejä myyvät Top League- ja Manbition -ketjut, yritysasiakkaita palveleva urheiluvälinekeskus ja verkkokauppa. Lisäksi sillä on Nike, Quicksilver ja Bosco Sport merkkejä myyviä liikkeitä sekä toisaalta myös halpatuotteisiin keskittyviä myymälöitä.

Ketjuissa on tällä hetkellä yhteensä 55 liikettä 16 kaupungissa, jotka sijaitsevat Eteläisessä, Keskisessä sekä Pohjois-Kaukasian fereraatiopiireissä. Kaupunkeja ovat muun muassa Krasnodar, Sotshi, Donin Rostov, Volgograd, Stavropol ja Voronezh. Konsernin pääkonttori sijaitsee Krasnodarissa ja jakelukeskus Moskovan lähellä Domodedovossa.

"Venäjän urheilutarvikkeiden vähittäiskaupassa on merkittävää kasvupotentiaalia. Kun Top Leaguella on toimiva liiketoimintamalli ja vahva markkinaosuus on sillä hyvät edellytykset laajentaa toimintaansa edelleen Venäjän markkinoilla", CapManin partneri Alexander Vlasov sanoo.

Top League pyrkii nyt laajentumaan urheiluvälineiden vähittäiskauppamarkkinoilla Keskisen ja Volgan federaatiopiireissä sekä Moskovan alueella. Tavoitteena on 150 liikkeen verkosto ja yli 200 miljoonan euron liikevaihto vuoteen 2016 mennessä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-