Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Hellevig Klein Usov

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Oikeus hylkäsi kaikki Outokummun Venäjän-vientiä koskevat syytteet

(Compiler News - 19.4.2012) Outokumpu Oyj ilmoittaa, että Kouvolan hovioikeus on hylännyt kaikki sitä ja sen kolmea työntekijää vastaan nostetut syytteet, jotka koskivat Venäjän vientikäytäntöihin vuosina 2004-2006 liittyviä rahanpesuepäilyjä.

Outokummin lakiasiainhoitaja Kimmo Karihtalan mukaan yhtiössä ollaan todella iloisia, että myös hovioikeus on nyt antanut päätöksensä.

"Tämä on ollut pitkä prosessi, joka on vaatinut paljon yhtiön resursseja usean vuoden ajan. Erityisen vaikeaa tämä on ollut epäillyille henkilöille ja heidän perheilleen".

Suomen tulli käynnisti Outokummun Tornio Works -yksikön Venäjän vientikäytäntöihin liittyvän rikostutkinnan maaliskuussa 2007. Syyteharkinta saatiin päätökseen marraskuussa 2010 ja asia eteni oikeuteen maaliskuussa 2011, kun Outokumpua ja konsernin palveluksessa olevaa viittä henkilöä vastaan nostettiin syytteet.

Kymenlaakson käräjäoikeus hylkäsi kaikki syyttäjän vaatimukset viime kesäkuussa antamassaan päätöksessä. Syyttäjä valitti tuomiosta yhtiön ja kolmen henkilön osalta. Kouvolan hovioikeus hylkäsi kaikki syyttäjän vaatimukset tänään antamassaan päätöksessä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-