Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tytäryhtiö aloittaa Virossa

(Compiler News - 19.4.2012) Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Viron tytäryritys aloittaa varsinaisen toimintansa toukuun alussa. Yritykselle on hankittu toimistotilat Tallinnan vanhankaupungin kupeesta läheltä satamaa ja lisäksi on sovittu varastotiloista ja logistiikkapalveluista alan paikallisen toimijan kanssa.

"Tallinna on meille luonteva ja lähellä sijaitseva markkina-alue", Viron maajohtajaksi siirtynyt Marko Karjalainen perustelee.

"Halusimme ensimmäisenä suomalaisena pienpanimona tulla tänne omilla tuotteillamme ja brändeillämme. Tässä vaiheessa myyntikonttori ja toimisto riittävät, sillä emme panosta tälle sesongille muuta".

Laitilan olutta ja long drinkiä on jo ollut myynnissä ja tarjolla Tallinkin ja Eckerö Linen laivoilla, mikä on osoittanut juomien vastaavan hyvin myös virolaisten makutottumuksia. Tuotteita on testattu myös kahtena vuotena Tallinnan Öllesummer-tapahtumassa.

Juomien suosiota on testattu myös ravintolamyynnissä. Vanhankaupungin Brewery Ölleklubista on saatavana kolmea erilaista Kukko-olutta, Brändy Long Drinkiä sekä Mansikka-Skumpaa.

Toukokuun alusta Kukko ja muut Laitilan juomat näkyvät tuntuvasti nykyistä laajemmin ravintoloiden hanoissa sekä myös kauppojen hyllyillä.

Karjalaisen mukaan Laitila etenee markkinoiden mukaisesti ja aikoo tällä sesongilla kasvattaa myyntipiteiden määrän nykyisestä alle kymmenestä 100-150 myymälään. Yhtiö hakee myös yhteistyökumppaneiksi ravintoloita, jotka toimivat vilkkaissa turistipisteissä.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on toiminut vuodesta 1996 ja on nykyään toiseksi suurin suomalaissomisteinen panimo. Yrityksen tälle vuodelle arvioitu liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-