Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Konecranes toimittaa nostureita Baku Shipyardille

(Compiler News - 19.4.2012) Konecranes toimittaa nostureita Bakuuun Azerbaidzanissa rakenteilla olevalle telekalle. Nosturit tilasi Baku Shipyard, joka on Azarbaidzanin valtiollisen öljy-yhtiön ja kahden muun yrityksen muodostama yhteisyritys.

Tilaus käsittää yhden telakkapukkinosturin ja kaksi puominosturia. Telakkapukkinosturin nostokapasiteetti on 300 tonnia. Kahden puominosturin nostokapasiteetti on 25 tonnia ja kummankin ulottuvuus on 40 metriä. Kaikki nosturit käyttävät uusinta ja edistyneintä Konecranes-teknologiaa ja ne toimitetaan vuoteen 2013 mennessä.

Baku Shipyardin rakenteilla oleva telakka palvelee palvelee jatkossa Kaspianmeren alueen merenkulkuun liittyvässä suunnittelussa, laivanrakennuksessa ja alusten korjauksessa.

Johtaja Jussi Rautiaisen mukaan Konecranes pyrkii olemaan aktiivinen toimija sekä uusien tuotteiden myynnissä että huollossa Kaspianmeren kasvavilla nosturimarkkinoilla. Potentiaalia tähän löytyy sillä Kaspianmeren viisi rantavaltiota harjoittavat tällä valtavalla järvellä monenlaista merenkulkua aluskannan käsittäessä matkustajalaivoja, kuivarahtialuksia, öljytankkereita ja jopa sota-aluksia.

Suolapitoisen Kaspianmeren pinta-ala on 374 000 neliökilometriä eli vain hieman vähemmän kuin Itämeren. Itämereen verrattuna Kaspianmeren allas on kuitenkin massiivineni, sillä sen suurin syvyys on yli tuhat metriä. Pituutta Kaspianmerellä on noin 1 200 kilometriä ja sen suurin leveys on 450 kilometriä.

Kaspianmerellä ei ole laskujokia, mutta siihen laskevat muun muassa Volga, Ural, Kuma, Kura ja Terek. Kaspianmeri on kanavayhteydessä Itämereen, Mustaanmereen ja Vienanmereen.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-