Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

TeliaSonera vahvistaa keskustelevansa MegaFonin omistusjärjestelyistä

(Compiler News - 11.4.2012) Mediassa viime aikoina esiintyneiden spekulaatioiden vuoksi TeliaSonera on antanut tiedotteen, jossa yhtiö vahvistaa käyvänsä AF Telecomin ja Altimon kanssa keskusteluja venäläisen MegaFonin tulevasta omistusrakenteesta ja hallintotavasta.

Keskustelut eivät toistaiseksi ole johtaneet sopimukseen, mutta jos ja kun sopimukseen päästään, TeliaSonera tiedottaa asiasta asiankuuluvien pörssisääntöjen mukaisesti.

TeliaSoneran omistusosuus MegaFonista on tällä hetkellä 43,8 prosenttia, josta 35,6 prosenttia se omistaa suoraan ja 8,2 prosenttia välillisesti Telecominvestistä omistamansa 26,1 prosentin osuuden kautta. AF Telecomin omistusosuus MegaFonista on 31,3 prosenttia, josta 8,0 prosenttia se omistaa suoraan ja 23,3 prosenttia välillisesti Telecominvestistä omistamansa 73,9 prosentin osuuden kautta. Altimon suora omistusosuus on 25,1 prosenttia.

Vuonna 2002 perustettu MegaFon on tällä hetkellä Venäjän toiseksi suurin matkapuhelinoperaattori, jonka markkinaosuus on AC&M-konsulttiyhtiön mukaan 26 prosenttia. Yhtiöllä oli viime vuoden lopussa yhteensä 62,8 miljoonaa tilaajaa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli 242,6 miljardia ruplaa, eli päivän kurssilla noin 6,2 miljardia euroa. Liikevaihto kasvoi 12,6 prosenttia edellisvuotiseen verrattuna.

TeliaSonera tarjoaa verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja Pohjoismaissa ja Baltian maissa, Venäjällä, muualla entisen Neuvostoliiton alueella ja Turkissa. Yhtiö toimiin muun muassa Azerbaizanissa, Kazakstanissa, Uzbekistanissa, Tadzikistanissa, Georgiassa ja Moldovassa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-