Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fortumin kolme voimalaitosyksikköä hyväksyttiin yhteistoteutushankkeiksi Venäjällä

(Compiler News - 10.4.2012) Venäjän talousministeriö on hyväksynyt kolme Fortumin venäläisen tytäryhtiön OAO Fortumin uutta voimalaitosyksikköä yhteistoteutushankkeiksi (Joint Implementation). Yksiköt ovat Chelyabinsk CHP-3 -yksikkö ja kaksi yksikköä Nyagan GRES-laitokselta.

Voimalaitosyksiköt ovat osa Fortumin laajaa investointiohjelmaa. Kokonaiskapasiteetiltaan 1 052 megawatin sähköntuotantoyksiköt vähentävät kasvihuonepäästöjä yhteensä 1,4 miljoonaa tonnia kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Samaan aikaan ministeriö hyväksyi kaksi voimayhtiö TGC-1:n laajennushanketta Pietarissa yhteistuotantohankkeiksi. Fortumin omistusosuus OAO TGC-1 -yhtiöstä on 25 prosenttia.

Kioton pöytäkirjassa määritellyn yhteistoteutusmekanismin mukaisesti hankkeet vähentävät hiilidioksidipäästöjä Venäjällä ja Fortum voi hyödyntää niistä saatavia päästövähennysyksiköitä EU:n päästökauppajärjestelmässä tai käydä niillä kauppaa markkinoilla. Päästövähennysyksiköitä ei toistaiseksi ole siirretty Venäjältä ja prosessin käytännön yksityiskohdat ovat vielä avoinna.

Aiemmin joulukuussa 2010 Fortumin Tyumen CHP-1 -laitoksen uusi yksikkö ja OAO TGC-1:n Nevskin vesivoimalaitoksen perusparannus hyväksyttiin yhteistoteutushankkeiksi.

Fortumin 2,3 miljardin euron investointiohjelma Venäjällä lisää sähköntuotantokapasiteettia noin 2 400 megawattia vuoden 2014 loppuun mennessä. Fortum on ottanut käyttöön jo voimalaitosyksiköt Tyumen CHP-1:llä, Chelyabinsk CHP-3:lla ja Tobolsk CHP:llä. Fortum suunnittelee ottavansa käyttöön vielä viisi uutta kaasuturbiiniyksikköä voimalaitoksillaan Uralin ja Länsi-Siperian alueilla käynnissä olevan investointiohjelmansa mukaisesti.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-