Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fortum aloittaa sähköautojen kotilatausyksiköiden myynnin Virossa

(Compiler News - 5.4.2012) Fortumin ja Nissanin yhteistyössä kehittämä uusi kotiin asennettava latausyksikkö tulee Suomen lisäksi myyntiin myös Virossa. Laitetta suositellaan huhtikuussa myyntiin tulevan Nissan Leaf -sähköauton omistajille.

Kotilatausyksikkö varmistaa aina vaivattoman, optimaalisen ja turvallisen latauksen. Se antaa tarvittaessa lisäkapasiteettia myös akun lämmitykseen kylmissä olosuhteissa. Lataus kestää 16 ampeerin kaapelilla alle kahdeksan tuntia eli sujuu huomattavasti nopeammin kuin lataus Nissan Leafin mukana tulevalla virtajohdolla.

Fortum asentaa asiakkaalle kotilatausyksikön ja tarkistaa asiakkaan sähköasennukset sekä huolehtii, että ne vastaavat vallitsevia turvallisuusmääräyksiä. Latausyksikkö asennuksineen maksaa 998 euroa. Kun Viron valtio myöntää latausyksikölle ja sen asentamiselle 1 000 euron tuen ei asiakkaalle käytännössä aiheudun hankinnasta kustannuksia.

"Tämä käytännöllinen latausjärjestelmä on tärkeä osa Nissan Leafin lanseerausta Viron markkinoille. Sen ansiosta sähköauton omistajat voivat nauttia samanlaisesta vapaudesta kuin perinteisen auton omistajat, polttoaineen hinnannoususta huolimatta", Nissan Nordic Europen Viron maajohtaja Margus Mikk esittelee.

Sataprosenttisen sähköauton Nissan Leafin myynti Virossa alkoi huhtikuun alussa. Yksityisasiakkaat voivat hakea valtiolta tukea auton hankintaa varten aina 18 000 euroon saakka. Auton ja latausyksikön enimmäistuella auton hinta jää 22 000 euroa.

Viron valtio pyrkii tarjoamaan julkista pikalatausta kaikilla taajama-alueilla, joilla on yli 5 000 asukasta. Pääteille on tarkoitus asentaa pikalatausasemia 50 kilometrin välein, mikä on suurin tasavirtalatausasemien tiheys Euroopassa. Sähköisen liikkuvuuden investoinnit rahoittaa Green Investment Scheme, jota taas rahoittaa vientiluottoyhdistys KredEx osana hallituksen suunnitelmaa vähentää hiilidioksidipäästöjä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-