Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Itella logistiikalle uusia suomalaisasiakkaita Venäjällä

(Compiler News - 2.4.2012) Itella Logistiikka vastaa jatkossa Finlaysonin tuotteiden varastoinnista ja jakelusta Venäjällä. Itella on sopinut myös hoitavansa suomalaisomisteisen OOO Sumekon moottorikelkkojen tuonnin Yhdysvalloista Vladivostokiin ja sekä varastoinnin tässä tuontisatamassa ja Jekaterinburgissa

Itella Logistiikka nousi palveluvarastojen markkinajohtajaksi Venäjällä ostettuaan NLC-yhtiön vuonna 2008. Nyt Venäjän logistiikkamarkkina alkaa jälleen palautua talouskriisiä edeltäneelle tasolle etenkin Moskovassa ja Pietarissa. Itella Logistiikan maajohtajan Vesa Vertasen mukaan Moskovassa varastojen täyttöaste on nyt 85 prosenttia, kun kiirisin ollessa syvimmillään täyttöaste oli noin 70 prosenttia.

Itellan logistiikkaliiketoiminnan kasvu on jatkunut Venäjällä tasaisesti noin puolentoista vuoden ajan ja viime vuonna liikevaihto oli 175 miljoonaa euroa, mikä oli 16 prosenttia edellisvuotista enemmän. Itellan omistuksessa Venäjällä on yli 260 000 neliömetriä varastotilaa ja lisäksi yhtiöllä on käytössään vuokratiloja noin 340 000 neliötä. Nyt erityísesti Moskovan seudulla alkaa olla pulaa suurista A-luokan varastotiloista ja neliövuokrat ovat jo ylittäneet vuonna 2007 saavutetun tason.

Itella Logistiikalla on Venäjällä lähes 300 yritysasiakasta. Yhtiön avainasiakkaista noin kymmenen prosenttia on suomalaisia ja muut suurasiakkaat ovat kansainvälisiä konserneja, kuten Procter & Gamble, Canon ja Shell.

Itella-konserniin kuuluvalla Itella Logistiikalla on paikallista toimintaa Suomen ohella Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Latviassa, Liettua, Virossa ja Venäjällä. Konsernin logistiikkaliiketoiminnan liikevaihto vuonna 2011 oli 732 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 7 100.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-