Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Lapin yrityksille Venäjän-toiminnan koulutusohjelma

Lappilaisille rakennus- ja kaivosteollisuuden yrityksille käynnistetään Venäjän markkinoiden koulutusohjelma tukemaan niiden kansainväistymistä. Pohjoisen yritykset ovat odottaneet vuosia Koillis-Venäjän suurten energia- ja infrahankkeiden käynnistymistä, mutta liiketoimintamahdollisuuksia olisi jo nyt.

Finpron Lapin aluepäällikön Jarno Valkeapään mielestä verkostot Venäjällä olisi luotava ja kokemusta kerättävä jo ennen suurinvestointien päätöksiä. Siksi yritysten olisi syytä suunnata Koillis-Venäjälle mahdollisimman varhaisessa vaiheessa..

Finpron ja Lapin ELY-keskuksen uudessa valmennusohjelmassa tarjotaan käytännönläheistä Venäjän-kaupan osaamista. Ensisijaisina kohteina ovat konepaja-, logistiikka- ja rakennusalan yritykset sekä kaivosalalle tuotteitaan tai palveluitaan tarjoavat yritykset. Ohjelmassa valmistaudutaan toimimaan Venäjällä yrityksen omista lähtökohdista.

Lapin kaivoteollisuuden nopea kehittyminen on antanut pohjoisen yrityksille kansainvälisen tason osaamista, jolle on kysyntää myös Venäjällä. Rakennusteollisuuden kannalta alueelta löytyy päteviä talonrakentamisen, korjausrakentamisen ja infrarakentamisen yrityksiä. Näillä yrityksillä olisi potentiaalia päästä Venäjällä osaksi alihankintaketjua, mutta myös luoda omia suoria yhteistyökuvioita venäläisten rakennusyritysten kanssa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-