Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Fazer kasvoi kannastavasti Venäjälläkin

(Compiler News - 23.3.2012) Fazer vahvisti viime vuonna edelleen asemaansa päämarkkinoillaan. Menestyvät tuoteuutuudet, kasvanut myynti ja toiminnan onnistunut kehittäminen vahvistivat tulosta. Toisaalta sitä rasittivat haastava markkinatilanne sekä erityisesti uusi makeisvero.

Konsernin liikevaihto kasvoi 4,1 prosenttia ja 1,575 miljardia euroa. Liikevoitto oli 54,2 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 58,5 miljoonaa euroa. Vuoden 2011 liikevoiton osuus liikevaihdosta oli 3,4 prosenttia.

Venäjällä Fazer kasvoi kannattavasti ja nousi leipomoalan suurimmaksi toimijaksi Moskovan alueella. Kasvun taustalla oli etenkin uusien lisäarvoa tuovien tuotteiden lanseeraus ja pakasteliiketoiminnan kasvu.

Baltiassa Fazer säilytti markkina-asemansa, mutta kova hintakilpailu rasitti leipomoliiketoiminnan tulosta. Baltian ruokailupalveluiden liiketoiminnasta Fazer päätti luopua ja myi sen paikalliselle johdolle.

Viime vuoden aikana Fazer uudisti liiketoimintastrategiansa tavoitteenaan olla vuonna 2016 menestyvä, kansainvälinen ja arvostettu yritys myös nykyisten päämarkkinoidensa ulkopuolella.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-