Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Suomeen 173 uutta ulkomaista yritystä vuonna 2011

(Compiler News - 16.3.2012) Suomeen viime vuonna tehdyt suorat ulkomaiset investoinnit lisääntyivät hienoisesti kappalemääräisesti laskettuna, mutta ei niiden investointisumma. Suomeen sijoittui Invest in Finlandin toimitusjohtaja Tuomo Airaksisen mukaan viime vuonna 173 uutta ulkomaalaisomisteista yritystä, kun niiden määrä vuonna 2010 oli 162.

Viime vuoden investoinneista Suomeen 89 kappaletta koostui yritysostoista ja 84 tapausta muodostui yritysten uusperustannasta.

Suomen Pankin ennakkotietojen mukaan ulkomailta Suomeen tehtyjen suorien investointien kokonaisarvo jäi 50 miljoonaan euroon. Summan pienuutta selittää osaltaan se, että ulkomaiset lisäpääoman panostukset jäivät vähäisiksi ja toisaalta taas pääomia kotiutettiin.

Investointien tärkeimmät lähtömaat olivat aiempien vuosien tavoin Ruotsia, Iso-Britannia, Yhdysvallat, Tanska ja Norja. Viro sijoittui vertailussa heti Norjan perään kaikkiaan kymmenellä investoinnillaan. Investointeja tehtiin eniten ict-sektorille, liike-elämän palveluihin, terveydenhuolto- ja hyvinvointisektorille. vähittäiskauppaan sekä ympäristöteknologiaan.

Invest in Finland -toimisto on laatinut investointien vuosiyhteenvetoja 2006 alkaen. Niiden mukaan paras investointivuosi kuuden vuoden jaksolla oli 2007, jolloin ulkomaisella pääomalla ostettiin tai perustettiin Suomessa 303 yritystä.

YK:n kauppa- ja kehityskonferenssin Unctadin ennakkotietojen mukaan suorat ulkomaiset investoinnit kasvoivat viime vuonna koko maailmassa 17 prosenttia ja nousivat 1 509 miljardiin dollariin.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-