Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Leipomoyhtiö Vaasan rakentaa tuotantolaitoksen Viroon

(Compiler News - 14.3.2012) Vaasan Oy rakentaa uuden leivontapakasteita valmistavan tehtaan Saueen Virossa. Uuden tehtaan rakennustyöt käynnistyvät kevään aikana ja ne saataneen valmiiksi vuoden sisällä. Tuotanto Sauessa alkaa tämän jälkeen vaiheittain ja saavuttaa täyden kapasiteettiinsa vuoden 2014 alkuun mennessä.

Sauen tehtaan myötä Vaasan-konsernin leivonnaispakastetuotanto Ruotsissa loppuu ja valmistus siirretään vähitellen Viroon. Vaasan johto pyrkii kaikin tavoin minimoimaan negatiiviset henkilöstövaikutukset Ruotsissa ja tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden siirtyä uuden tehtaan palvelukseen Virossa. Vaasan valmistaa tällä hetkellä leivonnaispakasteita kahdessa tehtaassa Ruotsissa ja yhdessä Suomessa.

Vaasan-konserni on maailman suurin hapankorppujen ja toiseksi suurin näkkileivän valmistaja. Tuotevalikoima koostuu tuoreista leivistä, kahvileivistä, leivonnaispakasteista, hapankorpuista ja näkkileivistä.

Konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli noin 392 miljoonaa euroa, josta leivonnaispakasteiden liiketoimintaosuus oli noin 142 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa oli noin 2 950 henkilöä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-