Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki HRX Finland

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Kolme suomalaista ehdolla virolaisen Pro Kapital Gruppin hallitukseen

(Compiler News - 13.3.2012) Baltian johtaviin kiinteistökehittäjiin kuuluvan AS Pro Kapital Gruppin hallituksen uusiksi jäseniksi ovat yhtiökokouskutsun mukaan ehdolla Technopolis Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen, Citycon Oyj:n entinen toimitusjohtaja Petri Olkinuora ja Metso Automationin talousjohtaja Sari Aitokallio.

Pro Kapitalin liiketoimintajohtajan Allan Remmelkoorin mukaan ehdotus uusista hallituksen jäsenistä vastaa yhtiön seuraavan kehitysvaiheen tarpeita. Pro Kapital valmistautuu uusiin suuren mittakaavan kiinteistökehityshankkeisiin Baltiassa. Yhtiötä kiinnostaa tällä hetkellä etenkin liiketilojen tuottaminen vähittäiskaupalle. Tällaisena hankkeena on jo käynnissä tavaratalon rakennuttaminen Tallinnaan.

Baltian kiinteistömarkkinat toipuvat taantumasta ja osoittavat selkeitä merkkejä tulevasta kasvupotentiaalista. Siksi ehdolla olevien kolmen hallituksen jäsenen asiantuntijuus sekä kokemus suurten hankkeiden läpiviemisestä ja rahoittamisesta ovat erittäin tärkeitä Pro Kapitalille.

Pro Kapitalin hallituksen nykyisiä jäseniä Emanuele Bozzonea, Giuseppe Prevostia ja Renato Lorenzo Bullania ehdotetaan jatkamaan tehtävässään. Heistä Prevost omistaa perheineen noin kahdeksan prosenttia yhtiöstä.

Pro Kapital Grupp -konserni on johtava virolainen kiinteistökehitysyhtiö, jonka ydinosaamista on nykyaikaisten, suuren mittakaavan liike- ja asuinkiinteistöjen kehittäminen Viron, Latvian ja Liettuan pääkaupungeissa. Vuonna 1994 perustettu Pro Kapital on toteuttanut jo 20 hanketta, joiden yhteenlaskettu, myytävissä oleva bruttokerrosala on noin 180 000 neliömetriä.

Pro Kapitalin nykyinen kiinteistökanta on arvoltaan noin 191,2 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 130 henkeä Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Saksassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli 17,5 miljoonaa euroa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-