Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki HRX Finland

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Spondan toimistotalolle ympäristösertifikaatti Moskovassa

(Compiler News - 12.3.2012) Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan Moskovassa omistamalle Ducat II -toimistotalolle on myönnetty jo käytössä olevan kiinteistön ympäristösertifikaatti. Vuonna 1997 valmistunut rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla Gasheka-kadulla ja siinä on vuokralaisina useita kansainvälisiä lakitoimistoja.

Ducat II on osa kolmen modernin toimistotalon keskittymää. Lähes täyteen vuokratussa kiinteistössä on vuokrattavaa A-luokan toimistotilaa noin 14 300 neliömetriä ja liiketilaa noin 1 300 neliötä. Lisäksi käytettävissä on 143 autopaikkaa.

Myönnetty BREEAM In-Use on Britanniassa kehitetty kansainvälinen ympäristöluokitusjärjestelmä, jolla voidaan arvioida käytössä olevien rakennusten ympäristövaikutuksia. Kolmiosaisella järjestelmällä voidaan sertifioida rakennus, sen ylläpito tai käyttö. Moskovan Ducat II -toimistotalossa sertifioinnin kohteena on itse toimitilarakennus.

Yhtiön tavoitteena on hakea kaikille uudisrakennuskohteilleen ympäristösertifikaattia myös Venäjällä. Ducat II on Spondan ensimmäinen sertifiointikohde Venäjällä ja se on koko maassa vasta toinen kiinteistö, jolle on myönnetty BREEAM In-Use sertifikaatti.

"Kansainvälisten ympäristöstandardien mukaan sertifioidut kiinteistöt ovat vielä harvassa Venäjällä. Aloitimme oman sertifiointiprosessimme heti, kun BREEAM In-Use -sertifiointi tuli maassa mahdolliseksi", Spondan Venäjän liiketoimintajohtaja Sirpa Sara-aho kertoo.

Sponda Oyj on Suomen ja Venäjän suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Sen sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,2 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,5 miljoonaa neliömetriä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-