Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki HRX Finland

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Valmet Automotive ja venäläinen Marussia Motors
sopivat B2-urheiluauton valmistuksesta

(Compiler News - 6.3.2012) Valmet Automotive ja venäläinen Marussia Motors ovat sopineet yhteistyöstä, joka koskee Marussia B2 -urheiluauton suunnittelua sekä valmistusta Uudenkaupungin tehtaalla.

Hankkeen etenemisestä riippuen ensimmäiset Marussia B2 -autot valmistuvat vuoden 2012 lopussa tai vuoden 2013 puolella. Automallin tuotantoa varten Uudenkaupungin tehtaalle perustetaan oma kokoonpanolinja, jonka tavoitteena on valmistaa useita satoja autoja vuodessa.

Marussia B2-malli edustaa urheiluautojen terävintä kärkeä. Autoon tulee teknologiaa ja ratkaisuja, jotka perustuvat Marussian keräämiin kokemuksiin Formula 1 -autokilpailusarjassa. Erottuvasti muotoillun auton kevyeen, mutta jäykkään rakenteeseen on istutettu voimakastehoinen moottori.

Valmet Automotiven ja Marussian yhteistyö käynnistyy tuotekehityksen kautta. Tänä vuonna yhteistyökumppanit suunnittelevat tuotetta ja kehittävät tuotantoprosesseja mallin valmistuksen käynnistämiseksi Suomessa. Tuotekehitysvaiheessa ja tuotannon valmisteluvaiheessa Marussia B2 -projekti työllistää Valmet Automotiven suunnitteluosaston henkilöstöä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-