Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki HRX Finland

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

YIT:llä toimisto- ja tehdasurakat Liettuassa ja Puolassa

(Compiler News - 2.3.2012) YIT rakentaa kahta uutta kohdetta, joista toinen on jo työn alla Liettuassa ja toinen alkaa lähiaikoina Puolassa.

Liettuan Kaunasissa YIT on käynnistänyt toimistotilojen rakennustyön. Kohde on mitoitettu yli tuhannelle työntekijälle ja sen urakkasumma on yli 16 miljoonaa euroa. Hankkeen investoijana on kiinteistöyhtiö Baltic Shopping Centers ja kehittäjänä toimii Baltic RED -yhtiö.

Toimistokompleksin käyttäjäksi tulee Senuku prekybos centras, joka on Baltian maiden laajin rakennus-, korjaus- ja kotitaloustarvikkeita myyvä kauppaketju. Kohteen on tarkoitus valmistua ensi vuoden maaliskuussa.

Toimistotalon ja sen maanalaisen pysäköintihallin kokonaispinta-ala on 17 000 neliömetriä. H-kirjaimen muotoiseen rakennukseen on suunniteltu toimistotilaa, konferenssitila sekä catering-palveluja. Toimistorakennuksessa on sekä erillisiä toimistohuoneita että avotilaa. Tilat on suunniteltu niin, että niitä voidaan muokata joustavasti käyttäjän tarpeisiin. Talon viereen valmistuu lisäksi parkkipaikka 600 autolle.

YIT on aiemmin toteuttanut yhdessä Baltic RED:in kanssa muun muassa Bangnis-vähittäiskauppakeskuksen Vilnaan sekä Mega-ostos- ja viihdekeskuksen Kaunasiin.

Tehdasurakka Stora Ensolle Puolaan

Puolassa YIT on saanut lvi-urakan Stora Enso Narew PM5 -projektiin Ostrolekassa. Projektti käsittää uuden aaltopahvin raaka-ainetta tuottavan paperikoneen ja sen konesalin rakentamisen.

Toimitus sisältää konesalin, korkeavaraston ja sähkötilojen ilmanvaihtourakat sekä lämmitys- ja kylmäkeskukset. Yksityiskohtainen toteutussuunnittelu, materiaalitoimitukset, asennus ja käyttöönotto sekä koulutus kuuluvat myös toimitukseen.

Lvi-urakan toteuttaa Suomesta käsin YIT Teollisuuden palvelut, jota
avustaa paikallisissa asioissa YIT:n Puolan yhtiö. Työn suunnittelu ja laitehankinnat alkavat heti. Asennustyöt käynnistyvät huhtikuussa ja kestävät heinäkuun loppuun. Osapuolet eivät ole julkistaneet tilauksen arvoa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-