Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Hellevig Klein Usov

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Eckerö hankkii Välimereltä uuden laivan Tallinnan reitille

(Compiler News - 3.2.2012) Eckerö-konsernin emoyhtiö investoi uuteen alukseen, joka korvaa tällä hetkellä Eckerö Linen Helsinki-Tallina reitillä liikennöivän M/S Nordlandian.

Uusi laiva on M/S Moby Freedom ja sen myy Moby SpA -varustamo. Laivahankinta on kaikkinensa 90 miljoonan euron investointi, sisältäen peruskorjauksen ja alukseen tehtävät muutostyöt. Eckerö ottaa aluksen haltuunsa maaliskuussa Italiassa.

Uuteen laivaan mahtuu 2 080 matkustajaa sekä 665 henkilöautoa tai 84 kuorma-autoa. Laivan pituus on 175 metriä ja sen rahtikapasiteetti on 1 900 rahtimetriä. Projektin edetessä varustamo tiedottaa tarkemmin aluksen tulevasta nimestä, reittiaikatauluista ja muista asioista.

Eckerö Line kuljettaa vuosittain Helsingin ja Tallinnan välillä noin miljoona matkustajaa ja 75 000 rahtiyksikköä.

Eckerö-konsernin yhtiöistä Eckerö Linjen harjoittaa matkustaja- ja autolauttaliikennettä Ahvenanmaan merellä ja Eckerö Line taas Suomenlahdella. Lisäksi Birka Cruises hoitaa risteilyliikennettä Tukholman ja Maarianhaminan välillä sekä Birka Cargo rahtiliikennettä Suomen ja Ruotsin sekä mannerten välillä.

Konsernin palveluksessa on 1 200 henkilöä ja sen vuosiliikevaihto on noin 230 miljoonaa euroa. Konsernin alukset kuljettavat vuosittain noin 2,7 miljoonaa matkustajaa ja noin 80 000 rahtiyksikköä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-