Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Sponsa - Portagate Helsinki HRX Finland

vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
visioita näkmyksiä
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Metsä Group suunnittelee taloushallintokeskuksen perustamista Gdanskiin

(Compiler News - 17.2.2012) Metsä Group suunnittelee perustavansa uuden taloushallinnon palvelukeskuksen Gdanskin alueelle Puolassa. Uuteen keskukseen on tarkoitus siirtää konsernin Euroopan toimintojen taloushallinnon tapahtumankäsittelyyn liittyvät työt.

"Suunniteltu palvelujen keskittäminen parantaisi toteutuessaan taloushallinnon yhdenmukaisuutta, vaatimusten mukaisuutta, kustannustehokkuutta ja tuottavuutta ja olisi myös osa laajempaa kehitysohjelmaa. Taloushallinnon tehokkaampi toimintamalli tukee siten osaltaan konsernin kilpaiulukykyä tulevaisuudessa", Metsä Groupin talousjohtaja Vesa-Pekka Takala perustelee.

Toteutuessaan suunniteltu toimintamalli vähentäisi noin 130 työtehtävää konsernin nykyisissä palvelukeskuksissa ja muissa taloushallinnon organisaatioissa Euroopassa. Vastaavasti noin sata uutta työpaikkaa syntyisi Puolaan. Tuntuvimmat henkilöstövaikutukset kohdistuvat Suomen palvelukeskustoimintoihin, joissa työskentelee tällä hetkellä noin 50 henkilöä, pääosin Espoossa ja Tampereella.

Lainsäädännön edellyttämät yhteistoimintamenettelyt henkilöstön edustajien kanssa aloitetaan eri maiden käytäntöjä noudattaen. Ensimmäisiä päätöksiä neuvottelujen lopputuloksena arvioidaan tehtävän huhtikuussa 2012.

Itämeren rannalla sijaitseva Gdansk on Puolan tärkein satamakaupunki. Se muodostaa yhdessä Gdynian ja Sopotin kanssa niin sanotun kolmoiskaupungin, jonka alueella on yli 800 000 asukasta. Gdanskissa on hyvin kehittynyt it-teollisuus, mutta palvelukeskuksia on toistaiseksi perustettu vähän Puolan muihin suurkaupunkeihin verrattuna. Gdansk on alle kahden tunnin lentomatkan päässä useista eurooppalaisista pääkaupungeista.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-