Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Sponsa - Portagate Helsinki HRX Finland

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Cargotec sai päätökseen Viron komponenttituotannon myynnin Komasille

(Compiler News - 14.2.2012) Cargotec on viime marraskuussa tehdyn aiesopimuksen mukaisesti saattanut päätökseen Viron Narvassa toimivan komponenttivalmistuksensa myynnin suomalaiselle Komasille. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppasummaa julkisteta.

Cargotecin koko paikallinen henkilöstö eli noin 370 työntekijää on jo siirtynyt Komas Estonian palvelukseen. Komas jatkaa toimintaa nykyisissä tuotantotiloissa.

Komas on konepajateollisuuden järjestelmätoimittaja, jonka toiminta kattaa koneistuksen, kokoonpanon, hydrauliikan ja logistiikan palvelut. Yrityksellä on Suomessa toimipisteet yhdeksällä paikkakunnalla sekä tehdas Puolassa ja Kiinassa. Komasin pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 200 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli noin 120 miljoonaa euroa.

Maailmanlaajuisesti toimivan Cargotecin liikevaihto vuonna 2011 oli 3,1 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on noin 11 000 henkilöä. Cargotecin tytärbrändit Hiab, Kalmar ja MacGrogor tunnetaan kuorman- ja lastinkäsittelyalan johtavina tuotteina ympäri maailman.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-