Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Sponsa - Portagate Helsinki HRX Finland

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

HKScan yhdistää Suomen ja Baltian johtonsa

(Compiler News - 10.2.2012) HKScan yhdistää ja tiivistää Suomen ja Baltian markkina-alueiden operatiivisen johdon. Tehtävään on nimitetty HKScanin virolaisen tytäryhtiön AS Rakvere Lihakombinaatin toimitusjohtaja MBA Anne Mere, joka nousee konsernin johtoryhmän jäseneksi.

Anne Mere vastaa jatkossa HKScanin Suomen markkina-alueesta HKScan Finland Oy:n toimitusjohtajana sekä samalla myös Baötian markkina-alueesta.

HKScan yhdisti jo aiemmin tammikuussa Ruotsin ja Tanskan alueiden operatiivisen johtamisen Scan AB:n toimitusjohtajalle Denis Mattssonille. Järjestelyiden tavoitteena on konsernin toimitusjohtajan Matti Perkonsalon mukaan eri matkkina-alueiden välisten synergioiden entistä tiiviimpi hyödyntäminen. Muutos ei kuitenkaan vaikuta HKScanin raportointiin, sillä liiketoiminta-alueet raportoidaan edelleen omina kokonaisuuksinaan.

Anne Mere on työskennellyt HKScan-konsernissa vuodesta 2003 ja Rakvere Lihakombinaatin toimitusjohtajana hän on toiminut vuodesta 2008 oltuaan tätä ennen yrityksen markkinointijohtaja. Rakeveren uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Teet Soorm, joka jatkaa myös AS Telleggin ja AS Eksekon toimitusjohtajana.

HKScan-konsernia Baltin markkina-alueella edustavat Rekveren lisäksi Talleg. Rakverellä on puolestaan kolme tytäryhtiötä, jotka ovat virolainen AS Ekseko, latvialaiset Rigas Miesnieks A/s ja Jelgavas Galas Kombinats A/s sekä liettualainen Klaipedos Maisto Mesos Produktai.

HKScan konsernin Baltian liikevaihto vuonna 2010 oli 160,4 miljoonaa euroa, mikä edusti yli seitsemää prosenttia koko konsernin liikevaihdosta. HKScan toimii yhdeksässä maassa ja sillä on noin 11 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 2,1 miljardia euroa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-