Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HRX Finland

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Saimaa Beverages toimittaa juomia Venäjän suurimmille kauppaketjuille

(Compiler News - 1.12.2012) Suomalainen väkeviä alkoholijuomia valmistava ja markkinoiva Saimaa Beverages Oy Ltd on saanut tavarantoimitussopimuksen neljältä suurelta Venäjällä toimivalta päivittäistavaraketjulta.

Retal Update Russia -julkaisun mukaan ketjut ovat X5 Retail Group, Azbuka Vkusa, Auchan ja Magnit. Näistä X5 on alansa johtava yritys Venäjällä. Saimaa Beverages aloitti toimituksensa viime vuoden lopulla ja ne käsittivät Drova- ja Saimaa -laatujen votkajuomia. Saimaa Beverages neuvottelee parhaillaan myös neljän muun ketjun kanssa juomatoimituksista Venäjälle.

Venäläislähteen mukaan Saimaa Beverages on fuusioitumassa valtion omistaman Rosspirtpromin kanssa. Yhdistyminen tapahtuu yhteisesti perustetun yhtiön kautta. Siitä Rosspirtprom omistaa 51 prosenttia Saimaa Beveragesin jäädessä vähemmistöosakkaaksi 49 prosentin osuudella.

Uuden yhtiön englanninkielinen nimi on United Spirit Plants ja se tavoittelee vuoteen 2013 mennessä 3,5 prosentin osuutta Venäjän votkamarkkinoilla.

Saimaa Beverags Oy Ltd jatkaa moninaisten vaiheiden ja omistusjärjestelyiden jälkeen Chymoksen ja Marlin aiempaa alkoholijuomien valmistustoimintaa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-