Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HRX Finland

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Soprano hankki virolaisen verkkokaupan ohjelmistoyrityksen

(Compiler News - 25.1.2012) Verkkoviestintäyhtiö Soprano on hankkinut enemmistöosuuden virolaisesta verkkokauppaohjelmistoihin erikoistuneesta Pipfrog AS -yrityksestä. Soprano maksaa 51 prosentin omistusosuudesta yhteensä enintään 250 000 euroa käteisellä. Pipfrog liitetään Soprano-konserniin alkaneen vuoden helmikuusta lukien.

Kaupassa myyjänä toiminut yrityksen perustaja Bruno Lill jatkaa Pipfrogin toimitusjohtajana ja vähemmistöosakkaana. Hän osallistuu myös hallituksen jäsenenä Viron sähköisen kaupan liiton toimintaan.

Pipfrog-ohjelmistoa on kehitetty nyt kaksi vuotta ja sitä käytetään jo neljässätoista maassa neljänä eri kieliversiona. Ohjelmistolla on Virossa myös ulkomaisia käyttäjiä, kuten Sotka ja Asko, Securitas, Egmont ja Rautakirja. Suomessa verkkokauppaohjelmiston markkinointi aloitetaan lähipäivinä.

"Pipfrogin käyttämä avoin Magento-ohjelmisto on kansainvälisesti nopeimmin kasva verkkokaupan ohjelmistoalusta, joten sen virolaiset osaajat ovat todella tervetulleita Sopranon tiimiin", Sopranon toimitusjohtaja Arto Tenhunen sanoo.

Soprano Oyj toimittaa asiakkailleen verkkoviestinnän ohjelmistoja, sovellusratkaisuja ja sisältöjä valmiina kokonaisuuksina. Yhtiön antaman ennakkotiedon mukaan sen vuoden 2011 liikevoitto on kahdeksankertaistumassa noin 0,4 miljoonaan euroon ja liikevaihto nousee viidenneksellä noin viiteen miljoonaan euroon.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-