Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Konsu Accountor Group HRX Finland

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Sopimusvalmistaja Incap siirtää toimintojaan Suomesta Viroon

(Compiler News - 11.1.2012) Viron ja koko Baltian suurimpiin teollisuuskonserneihin kuuluva BLRT Grupp on ostanut suomalaisen Oy Eirosteel Ab:n. Parolassa toimiva ja myös N-Teräs-aputoiminimeä käyttävä Eirosteel harjoittaa teräksen tukkukauppaa sekä valmistaa teräsrakenteita.

Eirosteel toimii jatkossa BLRT:n tytäryhtiön Elme Metallin alaisuudessa. Vuonna 2001 perustettu Elme Metall on kymmenessä vuodessa laajentunut kansainväliseksi metallimarkkinoiden toimijaksi kuudessa eri maassa. Yhtiöllä on 12 myyntikonttoria, kolme varastoterminaalia ja kolme palvelukeskusta. Elme Metall myi viime vuonna 185 000 tonnia rauta- ja terästuotteita sekä värillisiä metalleja.

BLRT Gruppin toimintamuotoja ovat laivanrakennus, korjaustelakointi, teräsrakenteiden valmistus, engineering, metalliromun käsittely, metallikauppa, satama- ja ahtauspalvelut sekä autojen kuljetustoiminta.

BLRT Gruppilla on seitsemän laivojen korjaustelakkaa, joista yksi on Suomessa toimiva Turku Repair Yard. Konsernilla on myös kaksi yhteistyritystä Wärtsilän kanssa. Liettuassa toimiva Wärtsilä BLRT Services Klaipeda UAB huoltaa ja kunnostaa laivoja, niiden moottoreita, vaihteistoja, potkureita sekä muuta laivalaitteistoa. Toinen yhteinen laivojen huoltoyhtiö on Tallinnassa toimiva Oü Ciserv BLRT Baltica. Wärtsilä omistaa kummastakin yhtiöstä 51 prosentin osuuden.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-