Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera HRX Finland

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Allegro-junasta tuli vuodessa suosittu matkustusmuoto

(Compiler News - 12.12.2011) Junamatkustus Suomen ja Venäjän välillä on kasvanut huomattavasti nopean Allegro-junan alettua liikennöidä tasan vuosi sitten 12. joulukuuta 2010. Kuluvan vuoden marraskuun loppuun mennessä Helsingin ja Pietarin välillä tehtiin noin 280 000 junamatkaa, mikä on lähes 50 prosenttia enemmän kuin yhdentoista kuukauden aikana viime vuonna.

VR arvioi nyt vuoden koko matkustajamäärän rikkovan 300 000 matkustajan rajan Helsingin ja Pietarin välisessä liikenteessä. Viime vuonna kaupunkien välillä tehtiin 200 000 junamatkaa.

"Odotamme Allegro-matkustuksen kasvavan edelleen ja tavoitteena on puoli miljoonaa matkaa vuodessa 2015 mennessä", VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen toteaa.

Lyhentyneen matka-ajan ja modernin kaluston lisäksi myönteiseen kehitykseen on vaikuttanut lisääntynyt vuoromäärä. Kun Allegro-liikenne käynnistyi viime vuonna kahdella edestakaisella vuorolla, nousi päivittäisten vuorojen määrä toukokuun lopulla lopulla neljään.

Allegro-junien matkustajista suurin osa on venäläisiä, mutta suomalaisten osuus on kasvanut. Myös muista maista Allegrolla Suomeen saapuvien matkailijoiden määrä on lisääntynyt.

Allegro-matkojen hinnoittelu uudistui 11. joulukuuta muuttuen vuorokohtaiseksi. Osa lähdöistä on nyt halvempia kuin aiemmin ja kysytyimmillä lähdöillä taas lipun hinta on noussut. Uudella hinnoittelumallilla pyritään tasaamaan kysyntää ja tarjoamaan asiakkaille myös edullisempia vaihtoehtoja.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-