Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera HRX Finland

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Kiinteistösijoittaja Pontos osti Liettuasta kauppakeskuksen

(Compiler News - 9.12.2011) Suomalainen pääoma- ja kiinteistösijoitusyhtiö Pontos on ostanut kauppakeskus Babilonas I:n koko osakekannan Liettuassa. Kauppakeskus sijaitsee Panevezysin kaupungissa, joka on Liettuan viidenneksi suurin kaupunki.

Kauppakeskuksen myyjä on Carpathian PLC, joka on Lontoon pörssissä AIM-listattu kiinteistörahasto. Carpathian päätti vuonna 2009 aloittaa kaikkien kiinteistöjensä myynnin ja nyt tehty kauppa on osa tätä prosessia. Pontoksen neuvonantajina kaupassa toimivat Newsec, Tark Grunte Sutkiene ja Ernst&Young.

Balilonas I on suurin kauppakeskus Panevezysin alueella on yksi parhaiten tunnettuja kauppakeskuksia koko Liettuassa. Keskuksen vuokrattava pinta-ala on yli 22 000 neliömetriä ja kävijöitä on vuosittain yli 4,5 miljoonaa.

Yksikerroksisessa kiinteistössä on vahvasti kansainvälinen vuokralaisrakenne. Siinä toimivat muun muassa NewYorker, United Colors of Benetton, JYSK, Deichman, Takko Fashion ja ankkurivuokralaisena on Hyper Norfa, yksi Liettuan johtavista supermarketketjuista.

Panevezys on 110 000 asukkaan kaupunki. Se sijaitsee kahden transeurooppalaisen liikenneväylän risteyksessä, jotka yhdistävät Baltin ja Euroopan johtavat kaupungit. Tämä strateginen sijainti tekee Babilonas I:stä alueen merkittävimmän vähittäismyyntikeskuksen.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-