Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera HRX Finland

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Arctech toimittaa innovatiivisen arktisen aluksen Venäjälle

(Compiler News - 8.12.2011) Arctech Helsinki Shipyard on yhdessä Kaliningradissa toimivan Yantar Shipyardin kanssa saanut Venäjän liikenneministeriöltä tilauksen jäätämurtavasta monitoimipelastusaluksesta. Tilauksen arvo on noin 76 miljoonaa euroa.

Laivanrakennusprojekti aloitetaan välittömästi ja alus luovutetaan asiakkaalle vuoden 2013 joulukuussa. Aluksen runko rakennetaan Yantarin Kaliningradin telakalla ja varustelu sekä viimeistely tehdään Arctechilla. Yantar on osa venäläistä United Shipbuilding Corporation -konsernia, joka on STX Finlandin ohella toinen Arctechin omistajista.

"Rakennusprojekti vahvistaa Arctech Helsinki Shipyardin aseman maailman kehittyneimpien jäätämurtavien ja arktisten alusten suunnittelijana ja rakentajana. Tilaus on hyvin tärkeä, koska se tarjoaa yhtiöllemme työtä vuosille 2012-2013", Arctech Helsinki Shipyardin toimitusjohtaja Esko Mustamäki sanoo tyytyväisenä.

Jäätämurtava monitoimipelastusalus edustaa täysin uudenlaista öljyntorjuntateknologiaa. Aluksen suunnittelu pohjautuu Aker Arctic Techonologyn Archtecille kehittämään konseptiin. Aluksessa on patentoitu vino muoto sekä epäsymmetrinen runko ja kolme azimuth-potkuria. Ne mahdollistavat aluksen liikkumisen sekä vinottain että keula tai perä edellä. Vinottain alus pystyy tekemään 50 metrin levyisen kulkuväylän 60 senttimetrin jääkerroksessa. Keula ja ja perä edellä alus kykenee operoimaan metrin paksuisessa jäässä.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-