Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera HRX Finland

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Metsä Tissue ajaa alas Konstancin-Jeziornan tehtaansa Puolassa

(Compiler News - 5.12.2011) Metsäliittokonserniin kuuluva pehmo- ja ruoanlaittopaperien valmistaja Metsä Tissue lopettaa tuotanto- ja jalostustoiminnot sekä myös logistiikkatoiminnot Konstancin-Jeziornan tehtaallaan. Varsovan lähistöllä sijaitsevan tehtaan koko tuotanto loppuu ensi huhtikuussa.

Konstancin-Jeziornan toimintojen sulkemisen syynä on tehdasalueen monilta osin vanhentunut infrastruktuuri, jonka uudistaminen olisi vaatinut liian mittavia lyhyen ja pitkän aikavälin investointeja.

Metsä Tissuen toimitusjohtajan Hannu Kottosen mukaan sulkemispäätös oli pitkän harkinnan jälkeen ainoa mielekäs, vaikkakaan ei helppo ratkaisu. Sulkeminen koskee enintään 140 työntekijää ja yhtiö aloittaa neuvottelut työntekijöiden edustajien kanssa välittömästi.

Metsä Tissuella on ollut arvioitavana kolme vaihtoehtoista Konstancin-Jeziornan tehdasalueen jatkokäyttöä koskevaa suunnitelmaa. Vaihtoehtoina olivat alueen käyttö varastointi- ja jalostustoimintaan, käyttö pelkään varastointiin sekä tontin uudelleenkaavoitus asuinkäyttöön. Tässä vaiheessa enää kahden jälkimmäisen vaihtoehdon tutkimista jatketaan.

Metsä Tissuen Puolassa, Slovakiassa, Saksassa ja Pohjoismaissa toimivat tehtaat pystyvät turvaamaan niin puolalaisten kuin muidenkin Itä- ja Keski-Euroopan asiakkaiden hyvän palvelun.

Yhtiö aikoo nyt kehitysohjelmansa mukaisesti investoida mittavasti Etelä-Puolassa toimivaan Krapkowicen tehtaaseen. Tällä vahvistetaan Metsä Tissuen markkina-asemaa Euroopassa, lisätään tuotantokapasiteettia ja kehitetään edelleen brändien, tuotteiden ja palveluiden tarjontaa.

Metsä Tissue on johtava pehmopaperituotteiden toimittaja eurooppalaisille kotitalouksille ja suurtalouksille. Lisäksi yhtiö on myös johtava ruoanlaittopapereiden toimittaja. Sen päätuotemerkkejä ovat Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin ja Saga.

Metsä Tissuella on tuotantolaitoksia Suomessa, Saksassa, Puolassa, Venäjällä, Slovakiassa ja Ruotsissa ja sen palveluksessa on noin 3 200 työntekijää. Sen liikevaihto vuonna 2010 oli noin 940 miljoonaa euroa.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-