Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HRX Finland

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Teollisuussuunnittelija CTS Engtecille tytäryritys Pietariin

(Compiler News - 26.11.2011) Kouvolalainen suunnittelutöitä, projektinhoitoa ja konsultointia harjoittava CTS Engtec avasi tytäryrityksen Pietarissa. CTS Entec on Suomesta käsin toiminut Venäjällä jo 1980-luvulta lähtien.

CTS Engtec on tähän mennessä toteuttanut Venäjällä projekteja, sellu-, paperi- ja kartonkiteollisuuden aloilla. Sen paikallisina asiakkaina on ollut sekä venäläisiä että kansanvälisiä yhtiöitä. Yritys on osallistunut myös kaivos- ja metalliteollisuuden sekä energia-alan investointihankkeisiin.

Tällä hetkellä Venäjällä korostuvat energiantuotantoon ja energiatehokkuuteen liittyvät tarpeet. CTS Engtecin toimitusjohtaja Antti Kuula laskeekin, että Venäjällä on iso markkinapotentiaali, johon yrityksellä on sopivaa osaamista, kuten myös uusiutuviin energialähteisiin perustuviin hankkeisiin.

Pietarissa aloittaneen tytäryrityksen, OOO CTS Engtecin toimintaa ryhtyy vetämään lokakuussa tehtävään nimitetty Seppo Mäkinen, joka saa alkuvaiheessa avukseen neljä paikallisesti rekrytoitua ammattilaista.

Seppo Mäkinen on kirjoittanut ylioppilaaksi Helsingin suomalais-venäläisestä koulusta. Venäjän kaupan parissa hän aloitti 1990-luvun alkupuolella tehtävänä suomalaisten painotöiden vienti Venäjälle. Vuonna 2002 Mäkinen siirtyi neljäksi vuodeksi Moskovaan suuren Extra-M-painotalon ja kustantamon markkinointijohtajaksi ainoana ulkomaalaisena.

CTS Engtec on perustettu vuonna 1973 ja sen palveluksessa on tällä hetkellä 170 henkilöä. Yhtiö on tänä vuonna perustanut uudet toimipisteet Turkuun, Ouluun ja Espooseen ja nyt myös Pietarin keskustaan.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-