Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HRX Finland

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Arktinen osaaminen ja Venäjä meriteollisuuden uusina kasvun lähteinä

(Compiler News - 23.11.2011) Arktinen osaaminen sekä Venäjän energia- ja ympäristövarojen hyödyntäminen antavat uusia mahdollisuuksia suomalaiselle meriteollisuudelle, toteaa 10-vuotisjuhliaan viettävä Meriteollisuus ry.

Venäjä-yhteistyössä otettiin suuri askel, kun STX Finland ja venäläinen United Shipbuilding Corporation perustivat yhteisyrityksen Arctech Helsinki Shipyardin. Nyt meriteollisuuden yhdistys valmistelee Pietariin hanketta, jolla autetaan suomalaisia meriteollisuusalan pk-yrityksiä löytämään asiakkaita ja yhteistyökumppaneita Venäjältä.

Suomalais-venäläisenä yhteistyönä suunnitellaan lisäksi energiavarojen ympäristöystävällistä hyödyntämistä ja Koillisväylän käyttöönottoa kaupalliseen merenkulkuun.

Viime vuosina matalasuhdanteesta kärsinyt meriteollisuutemme on joutunut sopeutumaan haasteelliseen markkinatilanteeseen. Tilanteeseen on reagoitu kehittämällä yritysten osaamista monipuolisemmaksi ja luomalla uusia tuotekonsepteja.

Suomalaisen meriteollisuuden innovaatioita ovat maailman suurimpien risteilyalusten lisäksi muun muassa vinojäänmurtaja, nestekaasukäyttöiset laivamoottorit, kääntyvät potkurijärjestelmät ja teräskennohyttimoduulit.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-